پایگاه خبری صبح ابهر

سلامی دوباره دارد هر صبح

مشکل تنها صدای بلند نیست؛ مسئله امنیت روانی است. سالمندان، بیماران و کودکانی که نیمه‌شب با ترس از خواب می‌پرند، قربانیان اصلی این بی‌قانونی هستند. بسیاری از شهروندان با ارسال پیام‌هایی به «صبح ابهر» خواستار برخورد جدی و عملیاتی با اگزوزهای غیرمجاز و حرکات نمایشی شده‌اند.
62589adf-2358-4593-9866-784586765c1f

«شب» در فرهنگ عمومی، نماد آرامش و بازیابی قوای جسمانی پس از یک روز پرمشغله است؛ اما این روزها برای بسیاری از خانواده‌های ابهری، شب‌ها به جای مأمن آرامش، به کابوسی از اضطراب تبدیل شده است. صدای گوش‌خراشِ اگزوزهای دست‌کاری‌شده و ویراژِ موتورسیکلت‌ها و خودروهای پرسرعت در خیابان‌های اصلی و فرعی شهر، آسایش را از مردم سلب کرده و این پرسش را در اذهان ایجاد کرده است: «آیا متولیان امنیت و نظم شهری، صدایِ خستگیِ مردم را نمی‌شنوند؟»

وقتی خوابِ کودکان فدای هیجاناتِ کاذب می‌شود

مشکل تنها صدای بلند نیست؛ مسئله «امنیت روانی» است. سالمندانی که نیاز به استراحت دارند، کودکانی که با وحشت از خواب می‌پرند و کارگرانی که برای تأمین معاش خود در پیِ خوابی آرام هستند، همگی قربانیانِ این بی‌قانونیِ آشکار شده‌اند.

یکی از شهروندان در پیامی به «صبح ابهر» می‌گوید: «نیمه‌شب، وقتی کودکِ من با وحشت از خواب می‌پرد و با گریه در آغوشم پناه می‌گیرد، دلم می‌لرزد. آیا آرامشِ خانه‌های ما برای مسئولین کوچک‌ترین اهمیتی ندارد؟»

دیگری می‌گوید: «هیچ‌چیز تلخ‌تر از این نیست که خوابِ شیرینِ شبانه، با صدایِ ناهنجارِ سرعت‌گیری بی‌پروا، به کابوس تبدیل شود. ما فقط چند ساعت آرامش می‌خواهیم؛ همین و بس.»

مطالبه‌ای روشن از شورای تامین و نیروی انتظامی

اگرچه برخورد با تخلفات رانندگی در دستور کار پلیس قرار دارد، اما استمرار این روند نشان می‌دهد که اقداماتِ موجود، بازدارندگی لازم را ندارند. خیابان‌های ابهر نباید در ساعات پایانی شب به پیست مسابقاتِ غیرقانونی تبدیل شوند. انتظارِ جامعه از شورای تامین و نیروی انتظامی، خروج از رویکردهای مقطعی و ورود به میدانِ «اقدامِ قاطع» است.

شهروندان در پیام‌های خود به این پایگاه خبری، خواسته‌های صریحی را مطرح کرده‌اند:

  • «سلب آسایش عمومی جرم است؛ از شورای تامین و نیروی انتظامی می‌خواهیم به‌جای مسکن‌های مقطعی، با طرح‌های عملیاتی و دائمی، بساطِ این قانون‌شکنی‌ها را جمع کنند.»
  • «قانون برای بازدارندگی است، نه برای تماشا. مطالبه‌ی ما از مسئولین، برخورد قاطع و توقیف وسایل نقلیه مخلِ آرامشِ شبانه است.»
  • «صدای گوش‌خراشِ شبانه، صدایِ نقصِ نظارت است. از شورای تامین انتظار داریم پیش از آنکه این ترددها منجر به فجایع غیرقابل جبران شود، ورودِ جدی داشته باشند.»

پایانِ سخن؛ انتظارِ مردم، اجرایِ قانون است

آرامش شبانه، امتیازِ ویژه‌ای نیست که کسی به مردم هدیه دهد؛ بلکه حق طبیعیِ شهروندان است. تداومِ این وضعیت، علاوه بر ایجاد تنش‌های روانی در جامعه، می‌تواند زمینه‌ساز حوادث جبران‌ناپذیرِ رانندگی در معابر شهری شود.

امید است مسئولان انتظامی و متولیان نظم در شورای تامین شهرستان، با درکِ صحیح از گلایه‌هایِ به حق مردم، با گشت‌هایِ شبانه هدفمند، توقیفِ خودروهای ناهنجار و برخورد با متخلفان، دوباره «امنیتِ روانی» را به خانه‌های شهروندانِ ابهری بازگردانند.

این متن، صدایِ مشترکِ تمامِ خانواده‌هایی است که در انتظارِ اقدامِ عملیِ مسئولینِ برای تأمینِ امنیت و آرامشِ شبانه‌ی شهر هستند.

کامبیز خلفی

صاحب امتیاز و مدیر مسئول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *