معبد داش کسن که از جاذبه‌های گردشگری سلطانیه به شمار می‌رود، در فاصله‌ای حدود پنج کیلومتری روستای ویر و در ۱۵ کیلومتری شمال‌شرقی سلطانیه واقع شده است.

هر آنچه باید درباره معرفی معبد داش کسن (معبد اژدها) | گردشگری ابهر 1402 بدانید:

معرفی معبد داش کسن

یکی از جاذبه های دیدنی و گردشگری ابهر که سالانه گردشگران بسیاری به دیدن آن می روند معبد داش کسن در استان زنجان و شهرستان سلطانیه است.

معبد داش کسن 

معبد داش‌کَسَن یا معبد اژدها بنایی صخره‌ای است که در حاشیهٔ روستای ویر در حدود ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر تاریخی سلطانیه در استان زنجان واقع شده‌است. معبد سنگی داش‌کسن مربوط به دورۀ ایلخانیان است.

در این بنا دو نقش برجستۀ اژدها و چند محراب اسلامی در دو سمت آن و به قرینه یکدیگر حجاری شده‌است.

این نقش‌برجسته‌ها از معدود نقوش اژدها در ایران هستند و تأثیر فرهنگ شرق دور (مغولستان و چین) را در عصر ایلخانان نشان می‌دهند.

برخی قدمت این معبد را به قبل از اسلام رسانده‌اند و معتقدند که در زمان ایلخانان نقوشی از جمله اژدها بر آن افزوده شده‌است.

شکل‌گیری این معبد پس از مرگ ارغونشاه، با پشتکار الجای خاتون خواهر سلطان محمد خدابنده آغاز شد، ولی به پایان نرسید.

آثار به جای مانده در محل این احتمال را قوت می‌بخشد که ایلخان مغول ارغون پیش از گرایش به دین اسلام، اقدام به ساخت این معبد نموده‌باشد.

آثار زیادی از شکل نخست این معبد باقی نمانده و تنها سنگ‌های بزرگ و پراکنده در گوشه کنار معبد دیده می‌شود. بسیاری از سنگ ها در اتاقک‌های شیشه ای مسقف در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده شده‌است.

محدوده معبد اژدها مستطیلی و به ابعاد تقریبی ۱۰۰ متر در ۵۰ متر است که یک قسمت از آن به واسطه حفاری در تپه ایجاد شده‌است. چند تندیس اژدها در این معبد وجود دارد.

 

نام گذاری

داش‌کَسَن در زبان ترکی به معنای سنگ تراش است. همچنین گاه این اثر با نام معبد اژدها شناخته می‌شود.

 

 

راه های دسترسی به معبد داش کسن

معبد تاریخی داش‌کسن از سمت شمال به دشت سلطانیه، شهر قدیم سلطانیه، گنبد سلطانیه، آرامگاه چلبی‌اوغلو و آرامگاه ملاحسن کاشی قرار دارد و بخشی از محور فرهنگی تاریخی سلطانیه را تشکیل می‌دهد.

راه رسیدن به معبد از روستای ویر است که در سال ۱۳۸۹ زیرسازی و در سال ۱۳۹۸ آسفالت شده‌است.

تابلوهای راهنما در طول مسیر و نیز امکانات رفاهی برای گذراندن شب نیز در سایت تاریخی وجود دارد. در کنار معبد یک کانکس کوچک و نمازخانه نیز وجود دارد که نگهبان سایت در آن زندگی می‌کند.

 

 

بازدید از معبد داش کسن

بهترین زمان بازدید از معبد داش کسن، فصل بهار و تابستان است. در اردیبهشت و خرداد، طبیعت اطراف معبد و دشت سلطانیه به زیباترین وجه خود می‌رسد.

اواخر پاییز و فصل زمستان برای بازدید از معبد داش کسن مناسب نیست؛ چراکه این منطقه بسیار بادخیز و سردسیر است و جاده روستای ویر با ناهمواری مواجه می‌شود؛‌ بااین‌همه، مناظر بدیع زمستانی نیز طرفداران خاص خود را دارد.

زمان بازدید از معبد داش کسن از ساعت 8 تا 18 است و هزینه بازدید در بیشتر زمان ها رایگان میباشد

 

 

جاهای دیدنی و گردشگری ابهر در اطراف آبشار گله خانه (کوله خانه)

گنبد سلطانیه

بقعه ملاحسن کاشی

 

 

 

منبع گوگل

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اخبار